Rusija

Navaljni negativan na virus korona

  • 07.04.2021. 10:07

Zatvoreni kritičar Kremlja Aleksej Navaljni bio je negativan na testu za virus korona, rekla je danas njegov advokat Olga Mihajlova i dodala da je on testiran i drugi put.

Navaljni (44), protivnik predsjednika Vladimira Putina, saopštio je prošle sedmice da počinje štrajk glađu kao znak protesta zbog, kako je rekao, odbijanja zatvorskih vlasti da mu pruže odgovarajuće liječenje akutnog bola u leđima i nozi.

"Amnesti internešenel" ranije je saopštio da je Navaljni zatvoren u uslovima koji se mogu opisati kao mučenje i da zbog toga možda polako umire.

Iz Kremlja je saopšteno da će Navaljni dobiti svu potrebnu medicinsku pomoć u bolničkom odjeljenju zatvora ukoliko je zaista bolestan, ali da nijedan zatvorenik ne može očekivati bilo kakav poseban tretman.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je napomenuo da su pitanja u vezi sa zatvorenicima isključivo u nadležnosti ruske Federalne kaznene službe.

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина