Pozivaju na poštovanje Sporazuma

NATO komentarisao Putina: Prijetnje su neprihvatljive!

  • 20.02.2019. 18:42

NATO smatra da su neprihvatljive ruske izjave u kojima se prijeti saveznicima, rekao je portparol Alijanse agenciji TASS, komentarišući obraćanje ruskog predsjednika Vladimira Putina Federalnoj skupštini.

"Izjave u kojima se prijeti napadima na članice Alijanse su neprihvatljive. Pozivamo Rusiju da se fokusira na poštovanje Međunarodnog sporazuma o raketama srednjeg dometa /INF/. NATO je odbrambena alijansa koja je spremna da brani sve svoje članice u slučaju bilo kakve opasnosti. Mi ne želimo novu trku u naoružanju i saveznici su u više navrata pozvali Rusiju da uništi svoje rakete srednjeg dometa", rekao je portparol Alijanse. 

Putin je danas tokom obraćanja Federalnoj skupštini izjavio da Vašington sam narušava Sporazum o raketama srednjeg i kratkog dometa, lansirajući rakete srednjeg dometa i razmještajući u Rumuniji i Poljskoj lansirne uređaje, a zatim "traži opravdanja i označava krivce". 

Putin je ponovo istakao da Rusija neće prva razmještati rakete u Evropi, ali je naveo da će, ukoliko Vašington bude razmjestio u Evropi rakete srednjeg i kratkog dometa, Rusija biti prinuđena da preduzme simetrična i asimetrična dejstva. 

On je naglasio da bi rusko naoružanje u takvom slučaju moglo da bude upereno ne samo ka onim teritorijama koje za Rusiju predstavljaju direktnu prijetnju, nego i ka onim teritorijama na kojima se nalaze centri za usvajanje odluka o upotrebi prijetećih raketnih kompleksa.

Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина