Nema podataka o pilotu

Nastavlja se sukob: Indija oborila pakistanski borbeni avion

  • 27.02.2019. 09:10

Indijsko vazduhoplovstvo oborilo je danas pakistanski borbeni avion "F-16", koji je navodno ušao u indijski vazdušni prostor, javio je portal "Firstpost".

Indijska agencija ANI prenijela je da se pilot katapultirao i otvorio padobran. Za sada nema podataka o njegovom stanju ili lokaciji na kojoj se nalazi. 

Avion je pao na teritoriji Pakistana, navodi se u izvještajima, prenio je TASS. 

Pakistan je zatvorio pet aerodroma, uključujući glavni u Islamabadu, za sve domaće i međunarodne letove. Istovremeno je objavljeno da su u Indiji suspendovalni letovi u Kašmir i DŽamu. 

Vazdušni prostor na sjeveru Indije privremeno je zatvoren iz bezbjednosnih razloga, a mnogi civilni letovi su otkazani. 

Pakistan je prethodno objavio da je njegovo vazduhoplovstvo oborilo dva indijska aviona u pakistanskom vazdušnom prostoru. Vojni portparol general-major Asif Gafur rekao je da je jedan indijski pilot zarobljen. 

Serija incidenata dogodila se dan nakon što je indijska avijacija izvršila vazdušne udare na kamp militanata iz grupe "DŽaiš e Mohamed" nedaleko od Balakota, u dijelu Kašmira koji je pod kontrolom Pakistana.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.