Prijetnja miru

Nastavlja se agonija između Indije i Pakistana, srušen dron

  • 26.02.2019. 17:28

Pakistanski dron oboren je danas u Gudžaratu, na zapadu Indije, saopštili su policijski izvori, javila je indijska televizija NDTV.

Ostaci letjelice viđeni su u blizini sela Nanghatad u Kuču.

Incident između dvije zemlje koje raspolažu nuklearnim oružjem potvrdio je neimenovani policijski zvaničnik koji je rekao da se incident dogodio i da je istraga u toku.

Pakistansko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je prethodno na razgovor indijskog diplomatu u Islamabadu da bi protestovalo zbog vazdušnih napada koje je Indija izvela na pakistansku teritoriju pred zoru.

Ministartsvo je saopštilo da je indijska agresija prijetnja regionalnom miru i stabilnosti i da će Indija dobiti prikladan odgovor od strane Pakistana u vrijeme i na mjestu koje on odabere".

Pakistan je danas upozorio Indiju, nakon što je izvela vazdušne udare pred zoru na njenoj teritoriji, da je sada red na Islamabad da "iznenadi" svog rivala.

Portparol pakistanske vojske Asif Gafur osudio je indijski upad i odbacio njihovu tvrdnju da su rano jutros pogodili teroristicki kamp u Pakistanu, prenio je AP.

On je rekao da su indijski avioni bili u pakistanskom vazdušnom prostoru samo četiri minuta i povukli su se kada su ih izazvali pakistanski borbeni avioni.

Prema njegovim riječima, prije nego što su otišli, avioni su uspjeli da izbace četiri bombe u blizini grada Balakota, ali nisu pričinili nikakvu materijalnu štetu.

Indijski ministar Gadžendra Sing Šehavat potvrdio je da je Indija izvršila vazdušni napad na "terorističke kampove" u pakistanskom delu Kašmira, kao odgovor na napad bombaša samoubice ranije ovog mjeseca u kojem je poginulo 40 indijskih vojnika u indijskom dijelu te sporne oblasti.

Sekretar ministarstva spoljnih poslova Vidžaj Gohale rekao je da je Indija pogodila "najveći kamp za obuku" u oblasti Balakot.

Indija je saopštila da je u napadu poginuo veliki broj ekstremista terorističke grupe koja je izvršila smrtonosni napad.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином