Donald Tramp

Narod je "dovoljno patio", nove sankcije nisu neophodne

  • 30.03.2019. 08:21

Američki predsjednik Donald Tramp rekao je da je odlučio da se Sjevernoj Koreji trenutno ne uvode dodatne sankcije, jer želi da održi dobre odnose sa sjevernokorejskim liderom Kim DŽong Unom, kao i da smatra da je narod te zemlje "dovoljno patio".

"Mislim da dodatne sankcije trenutno nisu potrebne, ali to ne znači da neće biti uvedene kasnije", rekao je Tramp novinarima u svom odmaralištu u saveznoj američkoj državi Floridi. 

Prije sedam dana Tramp je donio odluku da ne uvodi nove i obimne sankcije Sjevernoj Koreji. 

Tramp i Kim DŽong Un sreli su se u Hanoju tokom prošlog mjeseca, ali je samit bio neuspješan zbog zahtjeva Pjongjanga za ukidanje sankcija i Vašingtona da Sjeverna Koreja odustane od svog nuklearnog naoružanja. 

Vašington je saopštio da je cilj ponovo uspostavljanje kontakta sa Kim DŽong Unom, ali je Sjeverna Koreja upozorila da, ukoliko ne bude ustupaka, razmatra suspenziju razgovora i aktiviranje raketnih i nuklearnih proba koje su prekinute od 2017. godine.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.