Američki stručnjak najavljuje crne dane

Narednih 5 mjeseci biće najgore, potrudite se da ne budete sami

  • 21.10.2020. 12:17

Dekan Nacionalne škole za tropsku medicinu na Medicinskom fakultetu Bejlor, Peter Hotez, upozorio je da bi narednih četiri do pet mjeseci moglo da bude najgore tokom pandemije korona virusa jer više od polovine američkih država izvještava o porastu novih slučajeva.

"Sada je ključno narednih četiri ili pet mjeseci, kada ćemo ući u možda najgori period tokom ove epidemije. Koliko god je bilo loše, uskoro će se pogoršati", rekao je Hotez. On preporučuje stvaranje "jedinice" sa prijateljima ili članovima porodice u narednih nekoliko mjeseci.

Moglo bi da dođe do dvostruko većeg broja preminulih do nedjelje nakon inauguracije, ističe Hotez.

"Ovo su teške stvari. Ono što sam pokušavao da objasnim ljudima je da će biti bolje, ali da ćemo proći kroz užasan period", rekao je on.

"Potrudite se da tokom tog vremena niste sami i razmislite o tome da imate pristup savjetovalištima za mentalno zdravlje", dodao je Hotez.

"Ljudi će se osjećati napušteno; osjetiće se da su sami", istakao je on i dodao da će to biti jedno od najmračnijih poglavlja u modernoj američkoj istoriji.

"Pripremite se za to, ali zapamtite da će biti bolje", naglasio je Hotez.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина