Žrtva vršnjačkog nasilja

Nakon uznemirujućeg snimka oglasio se poznati glumac: Ja ću ti biti prijatelj!

  • 21.02.2020. 20:30

Jaraka Bejls, mama iz Brizbejna u Australiji, podijelila je na Fejsbuk snimak svog sina Kvejdena (9) o kome danas priča cijeli svijet.

Kvejden (9) je, kako objašnjava Jaraka, rođen sa dijagnozom ahondroplazije, zbog čega ga vršnjaci konstantno maltretiraju.

– Upravo sam pokupila sina iz škole i prisustvovala sam epizodi njegovog maltretiranja. Zvala sam direktora, ali želim da pokažem svima – roditeljima, profesorima, pa i djeci, kakve posljedice ostavlja vršnjačko nasilje i kako prolaze njegove žrtve – kaže Jaraka uz potresan video koji je okačila na svoj Fejsbuk, gdje dječak izjavljuje da “želi da umre”.

– Kad sam stigla u školu, zatekla sam gomilu djevojčica koje su ga mazile i tapšale po glavi, kao štene – kaže Jaraka, dodajući da je njen sin od vrtića izložen konstantnom vršnjačkom nasilju i da je zbog toga pokušao samoubistvo više puta.

Poznate ličnosti poput glumca Hugha Jackmana podržale su dječaka.

- Quaden, jači si nego što misliš. Što god bilo, uvijek ćeš imati mene za prijatelja - poručio je holivudski glumac dječaku.

Komičar Brad Williams, koji također ima ahondroplaziju, osnovao je stranicu za pomoć Kvejdeu i skupio je 160.000 dolara. 

Kvejden će razveseliti vijest da ide u - Disneyland.

Do petka je preko 9000 ljudi poslalo novac za žrtvu vršnjačkog nasilja.

- Želim njega i majku poslati u Disnelyand, da budu u nekom lijepom hotelu. Ovo nije samo za njega, ovo je za sve koji su trpjeli nasilje jer su drugačiji - rekao je Williams.