Pariz

Nakon šest sati nagovaranja: Muškarac sišao sa Ajfelove kule VIDEO

  • 21.05.2019. 07:05

Ajfelova kula bila je evakuisana juče zato što se jedan čovjek popeo skoro do vrha spomenika i odbio da siđe šest sati.

Članovi specijalne planinarske jedinice vatrogasaca i policijski pregovarači na kraju su nagovorili čovjeka da se preda, rekao je jedan pariski policijski zvaničnik. On je rekao da je čovek pod kontrolom i van opasnosti.

Uprava zdanja saopštila je da će Ajfelova kula biti otvorena danas kao obično i obećano je da će ljudima koji su imali rezervisane karte biti vraćen novac.

Bezbjednosni agenti primijetili su čovjeka kako se penje sa drugog nivoa rano popodne, što je onda pokrenulo evakuaciju 2.500 posjetilaca spomenika, saopštila je kompanija koja upravlja Ajfelovom kulom.

Čovjek je na kraju prestao da se penje odmah ispod trećeg nivoa koji je najviši nivo kule visoke 324 metara, i ostao je tamo. Za sada se ne zna koji je motiv njegovog penjanja i vlasti nisu otkrile njegov identitet.

Satima je trajalo ubjeđivanje sa njim, mogao je da se vidi čovjek obučen u crveno kako sa njim razgovara.

Policijski izvor je rekao za Frans pres da je uobičajena procedura kada se primijeti da se neko penje uz kulu, evakuacija posjetilaca, da bi se spijrečila ta osoba da nastavi penjanje.

Nije prvi put da je neko pokušao da se popne na ovaj kultni pariski spomenik. Britanac Džejms Kingstom se 2015. popeo na kulu bez sigurnosnih kanapa i bez dozvole, uspjevši da izbjegne bezbjednosne kamere dok se penjao.


Televizija je uživo prenosila kako vatrogasac i spasilac koji se nalaze na 342 metra visine, odmah ispod najviše platforme tornja, pokušavaju da ubijede čovjeka da se spusti sa tornja.

Policija je ranije navela da motivi "penjača" nisu poznati i da je pregovarač sve vrijeme bio na licu mjesta, prenosi Rojters.

Francuska televizija BFM je izvijestila kako je on prijetio da će izvršiti samoubistvo.
 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.