Sajam turističke industrije ITB Berlin

Najvažniji svjetski sajam turizma otkazan zbog virusa

  • 28.02.2020. 22:14

Najvažniji svjetski sajam turističke industrije ITB Berlin ipak je otkazan, potvrdila je njemačka ministarka zdravstva Dilek Kolat, a informacija je objavljena i na službenoj stranici sajma.

"Zbog pojačanog širenja novog virusa korona COVID-19 Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo privrede inicirali su otkazivanje sajma ITB Berlin 2020. Nadležne službe su povećale bezbjednosne zahtjeve za ovaj događaj. Između ostalog, stoji i zahtjev da svaki učesnik mora dokazati da ne dolazi iz žarišnih područja zaraze i da nije imao nikakav kontakt s osobama s tih područja. Messe Berlin nije u mogućnosti udovoljiti tim zahtjevima”, stoji u saopštenju na stranici sajma, prenosi N1.

ITB Berlin je najveća svjetska turistička berza i jedna od najvećih izložbi na prostorima Messe-a Berlin. Ove se godine očekivalo oko deset hiljada izlagača iz više od 180 zemalja. Prema grubim procjenama u prostorima sajma za vrijeme ITB-a nalazilo bi se više od 500.000 ljudi.

ITB tradicionalno posjećuje velik broj turističkih profesionalaca, profesora s turističkih i srodnih fakulteta, studenata i drugih.

"S više od deset hiljada izlagača iz više od 180 zemalja ITB Berlin je sajam od izuzetne važnosti za globalni turizam. Odgovorni smo za zdravlje i bezbjednost gostiju, izlagača i radnika i tome pristupamo vrlo ozbiljno. Teška srca moramo otkazati ITB Berlin 2020, no ta je odluka nužna”, rekao je dr Kristijan Gok, izvršni direktor Messea Berlin.

Тагови:
  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина