Meksiko

Najmanje osam mrtvih u eksploziji vatrometa VIDEO

  • 12.12.2018. 09:18

U eksploziji vatrometne rakete na vjerskoj proslavi u Tekiskiapanu, gradu 145 km udaljenog od Meksiko Sitija, u utorak poginulo je najmanje osmam ljudi, a pedesetak je povrijeđeno ispred samog ulaza u crkvu.

"Nešto se pokvarilo i stvar je eksplodirala", rekao je novinarima direktor hitne medicinske službe u toj državi, dodajući da su poginula dvojica dječaka od 11 i 12 godina.

Na videosnimku koji kruži društvenim mrežama vide se hodočasnici koji uz muziku idu prema ulazu u crkvu, kada iznenada velika eksplozija izaziva paniku i vrisku ljudi.

Nesreće povezane s pirotehničkom industrijom nisu rijetkost u Meksiku gdje je običaj da se vjerski praznici slave uz vatromet.

Najmanje 24 osobe poginule u julu u Tultepeku, u okolini Meksiko Sitija, gdje je velika tržnica pirotehničkih sredstava. Ista tržnica je bila poprište tragične eksplozije u decembru 2016. godine, nekoliko dana prije Božića, u kojoj je poginulo 42, a povrijeđeno 70 ljudi.

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.