Vladimir Putin

Na ukidanje sankcija odgovorićemo istom mjerom

  • 06.06.2019. 17:31

Rusija je spremna da odgovori istom mjerom ukoliko EU počne da ukida sankcije Moskvi, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

On je tokom sastanka sa vlasnicima vodećih svjetskih novinskih listova u Sankt Peterburgu rekao da će Rusija sigurno pozdraviti ukidanje sankcija ukoliko dođe do toga. 

"Preduzećemo mjere kako bismo se sa drugom stranom našli na pola puta", istakao je Putin. 

Putin je naglasio da se te mjere posebno odnose na ukidanje restrikcija koje je Rusija bila prinuđena da uvede, kao odgovor na sankcije koje je EU uvela Moskvi, javio je TASS.

Rusiji ne treba slaba Evropa, izjavio je Putin.

On je tokom sastanka sa vlasnicima vodećih svjetskih novinskih listova u Sankt Peterburgu nazvao mitom priče o tome da Moskva želi da Evropa bude slaba. 

"To je mit da Rusija želi da Evropa bude slaba. Zašto bi nama to trebalo? Mi imamo 40 odsto naših rezervi zlata i stranih valuta u evrima, a EU je naš najveći trgovinski i ekonomski partner", naglasio je Putin. 

Putin je upitao zašto bi Moskvi trebali potresi u Evropi i istakao da je takvo mišljenje apsurdno. 

"Zašto bi nam trebali potresi tamo? To je jednostavno smiješno. Ali ne, oni opet traže rusku ulogu", rekao je Putin. 

Ruski predsjednik posebno je naglasio da Rusija generalno podržava stabilnost i održavanje teritorijalnog integriteta svih zemalja, javio je TASS. 

On je, međutim, dodao da su stvari u životu komplikovanije od principa, čak i onih koji su predviđeni normama međunarodnog prava i da Rusija to savršeno razumije.