Očekuju snijeg i led  

Na udaru hladne oluje 200 miliona Amerikanaca

  • 19.02.2019. 22:01

Više od 200 miliona Amerikanaca naći će se na udaru velike oluje, koja će sa sobom donijeti obilne snježne i kišne padavine, ali i led koji bi mogao da izazove velike probleme, javlja Ju-Es-Ej tudej.

Zimska oluja Petra pogodiće 39 saveznih američkih država, uključujući sve zemlje istočno od rijeke Misisipi, dodaje list pozivajući se na prognozu AkjuVedera.

Meteorolog AkjuVedera Eliot Abrams rekao je za Ju-Es-Ej da će širom zemlje biti snega, leda, susnježice i poplava, a da će "realan osećaj" biti "užasan".

Oluja je u ponedeljak donijela velike snježne padavine u Arizonu, Kolorado i Novi Meksiko, dok su u utorak susnježica i ledena kiša pogodili dijelove Arkanzasa.

U upozorenju AkjuVedera navodi se da bi nekoliko centimetara snega moglo da napada u Kanzas Sitiju u Misuariju, Omahi u Nebraski, De Mojnu u Ajovi, kao i u gradovima Mineapolisu i Dulutu u Minesoti.

Posebnu opasnost će, kako je navedeno, predstavljati ledene kiše i led u Indijani, Ohaju i Pensilvaniji, kao i na planinama u Zapadnoj Virdžiniiji, Virdžiniji i Sjevernoj Karolini.