Indija

Na stravičan način "liječe" koronu: "Tuku ljude"

19:31, 26.03.2020.
Izvor: Alo
Dramatični snimci i fotografije pojavile su se na društvenim mrežama nakon što je Indija uvela vanredno stanje i zabranila kretanje svim stanovnicima u naredne tri nedjelje zbog pandemije virusa korona.

Nevjerovatno zvuči, ali da - 1,3 milijarde ljudi je u potpunoj izolaciji, dok organi reda nemaju milosti kada je riječ o onima koji krše propisana pravila.

Dugački pendreci i prebijanje svakoga ko se nalazi na ulici, a ukoliko ste na prevoznom sredstvu, u ovom slučaju glavnom u toj zemlji, motoru, neće vam puno pomoći.

- Da sačuvamo Indiju, svakog stanovnika, vaše porodice... Svaku ulicu, svaki kraj, svi idu "pod katanac" - poručila je premijerka Narendra Modi.

Građani se žale da ne mogu ni do prodavnice da odu jer ih policija bez pogovora tuče i tjera nazad u kuću. Takođe, jedna od kaznenih mjera je i i fizička aktivnost u vidu čučnjeva i sklekova.

Ovakve mjere preduzete su u doslovno u cijeloj državi, dok vlast i dalje nema pravo objašnjenje zbog čega ovako striktne mjere, pa ni dozvola da se ode po najosnovnije.