Pušten iz pritvora

Na slobodi Srbin koji je izazvao stravičnu nesreću kod Hamburga

23:01, 06.05.2019.
Izvor: Srpskainfo.com
Thumbnail
Prolaznici koji su svjedočili saobraćajnoj nesreći kod Hamburga koju je izazvao Boban Ilić (29) vozeći ulične trke pod dejstvom alkohola, obavili su razgovor sa policijom i njihova svjedočenja se sada procesuiraju. U međuvremenu, Ilić je pušten iz pritvora i nalazi se na slobodi, a prvu stvar koju je po izlasku uradio, po svemu sudeći je gašenje Fejsbuk profila.

Boban Ilić (29) Srbin iz Negotina sa boravkom u Njemačkoj (Hamburg), izazvao je saobraćajnu nesreću 1. maja na auto-putu A1, kada je vozeći automobil marke BMW velikom brzinom udario u automobil “ford fokus”.

Od siline udarca “ford” se okrenuo na krov i nastavio da klizi još skoro 200 metara. Kako je kasnije utvrđeno, do sudara je došlo na suženju puta, gdje se tri saobraćajne trake “ulivaju” u dve. Vozač “forda” je preminuo na licu mjesta, dok je njegov suvozač, kao i Ilićev, hospitalizovan.

U međuvremenu je utvrđeno da je Ilić vozio pod dejstvom alkohola, te da je imao 0,4 promila alkohola u krvi. Da stvar bude još nevjerovatnija, Ilić je pokušao da ubijedi policajce da je automobilom upravljao njegov suvozač, što se uviđajem ispostavilo netačno.

Ilić je odmah nakon udesa priveden, ali se trenutno nalazi na slobodi nakon što je dao izjavu u policiji.

Policija je pozvala sve građane koji su svedočili stravičnoj nesreći da se jave policiji, te se sada njihove izjave procesuiraju.

Nakon što je “Blic” skrenuo pažnju na njegove opasne objave koje su mogle da naslute na nesreću, kao što su video snimci na kojima “iz dosade” vozi automobil marke BMW 200 na sat, Ilićev profil sa društvenih mreža je nestao.

Na njemu su se mogli vidjeti i snimci na kojima konzumira alkohol dok vozi, kako se snima dok su u automobilu djeca i na taj način djecu, sebe ali i druge učesnike u saobraćaju dovodi u opasnost.

Rado se hvalio skupim automobilima, ludom vožnjom, a evidento je bilo i da je rado uživao u konzumiranju alkohola i izlascima.