Mizuri

Muškarac iz SAD-a u majčinom zamrzivaču pronašao tijelo bebe

  • 31.07.2019. 09:46

Muškarac iz američke savezne države Mizuri pozvao je u nedjelju policiju jer je u kartonskoj kutiji u majčinom zamrzivaču pronašao tijelo mrtvog djeteta, javlja CNN.

Adam Smit rekao je kako je tu bijelu kutiju viđao cijeli život, svaki put kada bi posegnuo u zamrzivač po namirnice, i kako je smatrao da se u njoj nalazi svadbena torta ili neka druga uspomena koja je važna njegovoj majci.

"Pokušavam shvatiti kako je neko mogao držati tijelo bebe u zamrzivaču svih ovih godina", kazao je Smith.

Policija Sent Luisa, Mizuri, saopštila je kako provodi istragu i kako se čekaju nalazi obdukcije.

Veličina kutije za cipele

Adam Smith ispričao je za CNN kako je kutija bila umotana u vreću za smeće i kako je bila veličine kutije za cipele. Dodao je kako stoji u zamrzivaču od kada zna za sebe.

"Sjećam se da sam kao dijete iz znatiželje pokušao potrgati plastičnu vreću i vidjeti što je unutra. No, nisam uspio", rekao je.

Kada je njegovoj majci u januaru ove godine dijagnostifikovan rak pluća, uselio se kod nje kako bi joj pomagao. Umrla je 21. jula. Nakon njene smrti, čistio je zamrzivač i otvorio staru kutiju. Ugledao je ružičasti dječji pokrivač, a ispod njegovog ruba je virilo maleno stopalo.

Prvorođena Dženifer

Smit se sjeća da mu je majka jednom prilikom, kada je imao sedam ili osam godina, rekla kako bi njena prvorođena Dženifer danas imala 21 godinu. Stoga smatra da bi dijete u zamrzivaču moglo biti Dženifer i da je umrla, ako se stvarno radi o njoj, prije otprilike 50 godina.

"Ne razumijem kako neko može tolike godine držati svoje dijete u zamrzivaču i ni sa kim o tome ne razgovarati", rekao je Smit.