Marija Zaharova

Moskva traži da London pokaže Skripalja

  • 01.10.2018. 17:16

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova savjetovala je britanske kolege da pokažu Sergeja Skripalja umjesto što objavljuju lažne vijesti o osumnjičenima za trovanje u Solsberiju.

"Britanski mediji su još jednom došli do `pravog` zaključka u priči o Skripaljevima", napisala je ona na "Fejsbuku", komentarišući pisanje britanskih medija o ovom slučaju. 

Ona je dodala da britanske kolege djeluju veoma jednostavno. "Oni traže od Moskve da im pokažemo takozvane prave oficire vojne obavještajne službe, `heroje Rusije` i druge virtuelne takozvane učesnike drame, a odbijaju da daju i najmanji podatak istrage, osim političkih saopštenja i lažnih vijesti osmišljenih specijalno za ovu priliku", rekla je ona. 

Prema njenim riječima, London radi po principu "mi vas optužujemo, vi se branite". 

"Prije Čepige, želimo da vidimo Skripalja", rekla je ona. 

Istraživački sajt "Belingket" prenio je ranije da je Anatolij Čepiga pravo ime Ruslana Boširova, osumnjičenog za trovanje Sergeja i Julije Skripalj nervnim agensom u Solsberiju, kao i da je on proglašen herojem Rusije, podsjeća TASS.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.