Мinistarstvo spoljnih poslova Rusije

Moskva stala uz Karadžića: Suđenje pokazalo pristrasnost!

  • 21.03.2019. 18:38

Мinistarstvo spoljnih poslova Rusije ocijenilo je da je suđenje Radovanu Karadžiću pokazalo pristrasnost i politizaciju Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične tribunale u Hagu.

"Sažetak objavljen na sajtu pokazuje ozbiljne nedosljednosti koje su od samog početka primjetne na suđenju Karadžiću. Baza dokaza izaziva ozbiljne sumnje", naglasilo je ministarstvo u saopštenju, prenosi TASS.

Kako se dodaje, Mehanizam je naslijedio nedostatke Tribunala za bivšu Jugoslaviju i odlučio da ignoriše ove okolnosti, slijepo prateći svoju antisrpsku agendu čime je još jednom pokazao pristrasnost i politizaciju tandema Tribunal-Rezidualni mehanizam, prenosi Sputnjik.

Ministarstvo je dodalo i da haško pravosuđe nije pokazalo pravo raspoloženje za otkrivanje brojnih zločina komandanata Bošnjaka i kosovskih Albanaca.

"Namjerno su izbačene protivpravne radnje zemalja NATO tokom vojnih operacija u bivšoj Jugoslaviji. Iako je dobro poznato da su razmjere civilnih žrtava i uništavanje civilne infrastrukture kao posljedica tih akcija, uključujući kontaminaciju značajnih područja osiromašenim uranijumom, veoma značajni", saopštilo je Ministarstvo.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.