Ministarstvo spoljnih poslova Rusije

Moskva odgovorila na optužbe: Navodi Poljske o sajber-napadima su neosnovani

  • 29.06.2021. 17:49

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da su nepotkrijepljene tvrdnje Poljske o sajber-napadima sa teritorije Rusije na političare iz te zemlje.

- Nepotkrepljene optužbe protiv Rusije, u ovom slučaju navodni ''sajber napad velikih razmjera na poljske političare s ciljem destabilizacije države'' nažalost u samoj Varšavi se uzimaju zdravo za gotovo - rečeno je iz ruskog MIP-a za Sputnjik.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije poziva poljsku stranu da se pridržava odluka koje su donijete na platformama UN-a o međunarodnoj informacionoj bezbjednosti o tome da je neophodno potkrijepiti bilo kakve optužbe za organizovanje nezakonitih radnji u sajber-prostoru.

Ranije je lider vladajuće stranke u Poljskoj "Pravo i pravda" Jaroslav Kačinski izjavio da su sajber-napadu bili izloženi poljski političari i zvaničnici.

Poljski list "Viborča" pisao je da se nije radilo o velikoj sajber-operaciji, te da razlog zbog koga su materijali iz poštanskog sandučeta šefa kancelarije premijera bili ugroženi nije bilo hakovanje.

Тагови: