Incident u Solzberiju

Moskva nije sigurna da je Skripalj živ

16:07, 08.11.2018.
Izvor: B92
Thumbnail
Rusija nema nikakve podatke da poslije incidenta u Solzberiju niko nije poginuo. Sergeja Skripalja niko nije video, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

"Ne znamo ništa u vezi sa Solzberijem. Da li imate podatke da tamo niko nije poginuo? Mi nemamo. Jednom smo na televiziji vidjeli Juliju Skripalj, jednom za više od pola godine, usputno pojavljivanje pred kamerama, pri čemu čak ni ne znamo ko ju je snimao i ko joj je pisao tekst. A Sergeja Skripalja nismo vidjeli. Nemamo nikakve informacije o sudbini Sergeja Skripalj“, istakla je Zaharova na redovnom brifingu. 

Bivši pukovnik Glavne obaveštajne uprave Rusije (GRU) Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija otrovani su 4. marta u Solsberiju u južnoj Engleskoj, što je uzrokovalo veliki međunarodni skandal. 

London tvrdi da je Rusija umešana u trovanje supstancom A-234, koje britanske vlasti izjednačavaju sa supstancom „novičok“. Moskva to kategorički poriče. Istragu o incidentu trovanja Skripalja vodi protivteroristička jedinica Skotland jarda.