Srbin zapalio diskoteku

Molotovljevim koktelom na noćni klub bivše vjerenice poznatog pjevača

  • 16.12.2019. 07:40

Srpski državljanin (35) koji se sa još jednim saučesnikom našao pred austrijskim sudom, optuženi su da su zapalili poznatu balkansku diskoteku u Lincu, koja je u vlasništvu Biljane Savić, bivše vjerenice repera Vuka Moba. Pričinjena materijalna šteta procijenjena je na 1,7 miliona evra.

Incident se, podsjetimo, dogodio 5. aprila, kad su, kako se sumnja, Srbin i još jedan muškarac ušli u klub, prosuli zapaljivu tečnost po plesnom podijumu, a potom bacili Molotovljeve koktele.

Kako je Blic pisao, hitne službe su te večeri primile poziv sa informacijom da je buknuo plamen u zgradi u kojoj se nalazi diskoteka Biljane Savić. Raspoložive ekipe uputile su se na mjesto incidenta i započele gašenje požara. Tom prilikom lakše je povrijeđen vatrogasac (22), ali i muškarac (35), za koga se sumnja da je učestvovao u podmetanju požara.

Klub koji najčešće posjećuju srpske estradne zvijezde, te večeri je, oko 21.30, u potpunosti izgorio. Prema pisanju Kurira, riječ je o diskoteci u vlasništvu Biljane Savić, bivše vjerenice srpskog pjevača Vuka Moba.

Braneći se pred sudom, saučesnik optuženog Srbina rekao je da “požar uopšte nije bio planiran“.

– Nisam znao u kakvu akciju idemo te večeri. Mislio sam da idemo u pljačku, a ne da zapalimo klub – navodno je rekao na saslušanju jedan od optuženih. Njegov branilac je pred predsjedavajućim sudijom istakao da optuženi nije imao nikakvu namjeru.

– Nikakvog prethodnog planiranja nije bilo – rekao je advokat optuženog. Ovu odbranu prokomentarisao je javni tužilac, rekavši da ga podsjeća “na Grimovu bajku”.

– Vjerujem da je u planiranju podmetanja požara bilo još saučesnika – naveo je javni tužila, ali je odbrana naglasila da za to nema dovoljno dokaza.

Biljana Savić, vlasnica zapaljene diskoteke u Lincu, izjavila je nakon incidenta da nikada ni sa kim nije imala problem, kao i da ne zna zašto je njen klub bio na meti napadača.

– Ovdje se nikada nije desio nijedan incident. Zaista ne zna zašto bi i kome moj klub bio na meti – izjavila je tada za medije Biljana Savić.

Popularni pjevač narodne muzike Halid Bešlić za dlaku je izbjegao požar, jer je iz diskoteke u Lincu, gdje je trebalo kobne večeri da održi koncert, izašao dvadesetak minuta prije podmetanja požara.

– Halid je tada imao probu. U klubu je ostao do 21 čas, a dvadesetak minuta kasnije izbio je požar. Moglo je doći i do veće tragedije – navodi izvor Kurira.

Pročitajte još:

Ovo su mladići koji su poginuli u stravičnoj nesreći

Po Škori Srpska ne bi ni postojala, a potpredsjednik SDS-a ocijenio da on vodi dobru kampanju

Hrvatski penzionisani generali ogorčeni zbog koncerta Lepe Brene

Ozren Perduv - od aktiviste do lidera na račun tragedije

Dunju Ilić vjerenik prevario nekoliko sati nakon vjeridbe

Oglasila se voditeljka nakon teške nesreće: Pijan preticao preko pune linije i udario direktno u mene

Sestra Jelena otkrila nove detalje: Vuk je viđen pored jezera, razgovarao sa jednim mladićem i nestao

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина