U Parizu

Moguć sastanak Putina i Trampa 11. novembra

08:42, 12.10.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Ruski i američki predsjednici Vladimir Putin i Donald Tramp mogli bi da se sastanu u Parizu 11. novembra ukoliko obojica budu prisustvovala komemoraciji povodom završetka Prvog svjetskog rata, javila je agencija RIA pozivajući se na rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Rusija je otvorena za dijalog i spremna je da razmotri vrijeme i mjesto mogućeg sastanka dvojice lidera ukoliko je i Vašington zainteresovan, navodi se u saopštenju. 

Istovremeno, šef ruskog odjeljenja za Sjevernu Ameriku Georgi Borisenko izjavio je da je Rusija ponudila Americi potpisivanje sporazuma o nemiješanju u unutrašnje poslove druge strane, ali da Vašington to ignoriše i odbacuje. 

Borisenko je rekao da je Moskva uputila sličan prijedlog Vašingtonu još u junu, prije samita Putina i Trampa u Helsinkiju. 

"Poslali smo nacrt takvog pisma američkim kolegama kako bi mogli da ga razmotre. SAD su to odbacile. Spremni smo da im damo pisane garancije u bilo kom trenutku, ali američka strana ne pokazuje da je zainteresovana", izjavio je ruski zvaničnik "Sputnjiku".