Drama na aerodromu u Moskvi

Mladića pregazio avion dok je bježao od policije

  • 21.11.2018. 17:22

Na aerodrom "Šeremetjevo" u Moskvi poginuo je muškarac nakon što je na njega naleteo "boing 737" Boeing koji je u tom trenutku polijetao. 

Stradao je Jermenac Albert Jepreman (25), koji je u Rusiju deportovan iz Španije. Mladić je pravio probleme tokom leta za Moskvi i čak se potukao sa jednim članom posade .

Zbog toga je pozvana policija da ga uhapsi po slijetanju na aerodrom "Šeremetjevo".

U utorak uveče oko 20 sati, Albert je umjesto da uđe u autobus koji je čekao putnike iz aviona da ih preveze do aerodromskog terimnala pobjegao na pistu. Međutim na njegovu nesreću upravo tada je avion kompanije "Aeroflot" polijetao za Atinu.

Avion je naleteo na mladića i ubio ga na licu mjesta, rekli su istražioci. Osim njegovih ostataka, na pisti su pronađeni i ostaci njegove odeće. Istražitelji su pronašli dijelove kaputa i cipele.

Interfaks je citirao izvor koji je rekao da su na avionu, poslije slijetanja u Grčku, pronađene rupe i biološki materijal. Isti izvor je dodao da se avion nije vraćao u Moskvu jer sistem nije signalizirao oštećenje. Ruska federalna agencija za vazdušni saobraćaj istražuje nesreću.