Mladić: Karadžić prebačen u Englesku na izdržavanje kazne

  • 27.05.2021. 21:06

Prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić prebačen je u Englesku na služenje doživotne kazne zatvora, tvrdi Darko Mladić, sin nekadašnjeg generala Vojske Republike Srpske Ratka Mladića.

Mladić je, gostujući na televiziji Hepi, rekao da je Karadžić prebačen u srijedu u Englesku, navodi se na sajtu te televizije.

"U ovom trenutku je pored Ratka Mladica u Hagu još samo Sreten Lukić. Radovan Karadžić je juče prebačen u Veliku Britaniju. Oni su tamo osuđeni, u najboljem slučaju, na samicu, a u normalnim zatvorima je to najgora kazna. Svi su na kraju tamo sa istim posljedicama, poenta je da zatvorske vlasti tamo nisu u stanju da obezbjede odgovarajuće uslove i njegu", rekao je Mladić.

Predsjednik Mehanizma za krivične sudove u Hagu Karmel Ađijus odbio je 14. maja prigovor odbrane Radovana Karadžića na odluku o izdržavanju kazne doživotnog zatvora u Velikoj Britaniji, objavio je tada na Twitteru jedan od članova njegovog pravnog tima advokat Piter Robinson.

Ovim potezom, prema stavu Robinsona, Karadžić je osuđen na "kaznu samice do kraja života ili smrt od muslimanskih ekstremista u zatvorima u Velikoj Britaniji"

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина