Njemačka

Mjere distanciranja do 29. juna

  • 26.05.2020. 08:15

Njemačka planira da produži sprovođenje mjera socijalnog distanciranja do 29. juna, javio je njemački list Bild, pozivajući se na nacrt dokumenta koji tek treba da bude usvojen u njemačkim pokrajinama.

Na pitanje o izvještaju, portparol Vlade Njemačke rekao je da su razgovori u toku.

Bild navodi da su okupljanja na javnim mjestima ograničena na deset osoba, odnosno članove dva domaćinstva.

Prema pisanju njemačkog lista, nema ograničenja kada se radi o broju ljudi koji mogu da posjete druge u privatnim kućama, ali moraju da obezbijede dovoljno prostora kako bi svako mogao da drži rastojanje i prostorija mora da ima dovoljno svježeg vazduha.

Magazin “Fokus” prenio je objavu njemačke agencije DPA u kojoj se navodi da njemačka Vlada želi da ukine upozorenje za turistička putovanja u 31 evropsku zemlju od 15. juna ukoliko to dozvoli situacija sa virusom korona.

Agencija dodaje da se u dokumentu koji bi mogao da usvoji kabinet njemačkog kancelara Angele Merkel navodi da vlasti žele da dozvole putovanja u 26 drugih zemalja EU, kao i u Veliku Britaniju, Island, Lihtenštajn, Norvešku i Švajcarsku.

Njemački Institut “Robert Koh” saopštio je da su u Njemačkoj potvrđena još 432 slučaja zaraženosti virusom korona, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 179.002.

Broj smrtnih slučajeva povezanih sa virusom korona u Njemačkoj uvećan je za 45 na 8.302.

Тагови: