Pronađeni u napuštenom stanu

Misteriozni komšija hranio djecu prije nego što su nađena sa mrtvim bratom

  • Izvor: Agencije
  • 26.10.2021.15:59

Nepoznati komšija navodno je pomagao djeci koja su pronađena napuštena u stanu u Teksasu, zajedno sa skeletnim ostacima brata, za kog se sumnja da je mrtav već godinu dana.

Neidentifikovani komšija punio je njihove telefone i donosio je hranu djeci najmanje nekoliko nedjelja, nakon što im je u stanu isključena struja, rekao je portparol kancelarije šerifa okruga Haris za Daily Beast.

Troje djece od sedam, 10 i 15 godina pronađeno je u stanu nakon što je policija u nedjelju primila poziv od najstarijeg dječaka.

On je u nedjelju popodne pozvao policiju i rekao im da su roditelji ostavili njega i njegovu braću same u stanu, kao i da je njihov brat (9) umro.

Postavlja se pitanje kako komšije ranije nisu primjetile da su djeca sama u stanu.

Komšije, koje su željele da ostanu anonimne, rekle su kako je iznenađujuće da radnici na održavanju, koji su redovno posjećivali zgradu, nisu primjetili posmrtne ostatke djeteta.

Neke komšije su rekle da su primjećivali majku u kraju, ali da nisu znali da ima djecu, prenosi Independent.

Policajci su otišli u zgradu, oko 32 kilometara od centra Hjustona i pronašli troje djece kao i skeletne ostatke njihovog brata u sobi.

Vlasti su rekle da su djeca tamo živjela skoro godinu dana. Izgledala su neuhranjeno i pokazivala znake fizičkih povreda.

- Vjeruje se da roditelji nisu bili u stanu nekoliko mjeseci - rekao je šerif Ed Gonzales.

Policija je locirala majku i njenog dečka i odvela ih na ispitivanje.

Međutim, oboje su kasnije pušteni, ali vlasti nisu dale dodatne detalje.

Tagovi: