Vlasti arhipelaga Turks i Kaikos

Misterija 20 mrtvih na brodu, zasad isključena nasilna smrt

  • 29.06.2021. 20:23

Vlasti arhipelaga Turks i Kaikos istražuju smrt 20 ljudi, među kojima i dvoje djece, na brodu koji je pronađen kako pluta udaljen milju od ostrva Veliki Turk, piše "Guardian".

Zasad je isključeno da su umrli nasilnom smrću, ali vlasti ne mogu utvrditi uzrok smrti. Još pokušavaju utvrditi i identitet preminulih.

Policijski komesar Trevor Boting kaže da vlasti ne vjeruju da je krajnja destinacija tog broda bio Turks i Kaikos.

"Moji istražioci rade danonoćno na slučaju, prvenstveno kako bi prvo utvrdili identitet nastradalih. Naravno, veoma bitno je utvrditi uzrok njihove smrti", rekao je komesar Boting.

Brod koji je besciljno plutao morem prvo su uočili lokalni ribari, koji su i pozvali policiju. Portparol policije Takar Bejn kaže da je ovo jedan od najtragičnijih događaja s kojim su se suočile vlasti ovog mirnog arhipelaga.

"Biće potrebno dosta vremena da utvrdimo šta se dogodilo. Bez obzira na okolnosti, ovo je tragičan događaj u kojem je mnogo ljudi izgubilo živote. Učinićemo sve da identifikujemo žrtve i obavijestimo njihove porodice", rekao je Bejn.

Kako mediji prenose, arhipelag Turks i Kaikos često je magnet za Haićane koji žele pobjeći od siromaštva. Samo dan nakon ovog otkrića policija je presrela 40-metarski brod na kojem se nalazilo više od 40 haićanskih migranata, među kojima je bilo i djece.

Тагови: