SAD

"Mislili smo da se otrovao, a više ga nema": Dječak (5) preminuo od posljedica korona virusa

  • Извор: Телеграф
  • 23.07.2021. 18:18

Vajat Gibson, petogodišnji dječak preminuo je od posljedica korona virusa saopštila je njegova kuma Amanda Sumi, koja se medijima obratila umjesto njegovih roditelja.

Smrt djece, pogotovo u tim godinama, od korone zaista je rijetkost. Od 18.600 osoba koliko se u Džordžiji zarazilo do sada, samo 11 su bila djeca. Primjera radi u cijeloj Americi od korone je preminulo više od 600.000 ljudi, a svega 335 njih bilo je mlađe od 18 godina, pokazuju zvanični podaci.

Vajatov otac i sestra takođe su bili pozitivni na testiranju, prenosi Telegraf.

– Na neki način znam da si još sa nama, ali mi jako nedostaješ. Uvijek je uveseljavao ljude, čak i strance. Izgubio sam najboljeg druga – napisao je njegov otac u svojoj objavi na Fejsbuku.

Vajat je bio zdrav dječak, a kada su se prvi simptomi pojavili, roditelji su pomislili da se otrovao hranom.

– U početku nije imao apetit, malo je povraćao i bio je nekako letargičan. Onda je počeo da kija i stanje mu se naglo pogoršalo. Roditelji su ga prvo odveli u hitnu pomoć, a zatim je prevezen u dječiju bolnicu – rekla je njegova kuma.

Njega su u teškom stanju primili u bolnicu, a nakon detaljnog pregleda utvrđeno je da ima jaku upalu grla i težu kliničku silku korona virusa.

– Uvijek smo bili jako pažljivi, ne znam kako se ovo dogodilo. Mališa se borio kao lav da bi pobijedio bolest. Njegova majka je četiri dana sve vreme bila uz njega. Ona ga je hrabrila da nastavi da se bori da se ne predaje – rekla je kuma.

Teško je i dječakovom ocu koji se trenutno zbog korone nalazi u izolaciji, a dane provodi tugujući za svojim sinom.

Dječak je u noći između četvrtka i petka dobio jak moždani udar od kog je zatim preminuo.

Vajatova majka je u izjavi za medije kratko rekla da ne zna kako će nastaviti da živi bez svog sina.

– Unosio je radost i život u svaki naš dan. Ne mogu da vjerujem da mog dječaka više nema – rekla je njegova majka.

Тагови: