Pucnjava blizu zgrade ministarstva

Ministar odbrane: Ako budemo morali, koristićemo oružje VIDEO

  • 30.04.2019. 22:54

Ministar odbrane Venecuele Vladimir Padrino Lopes je rekao da će vojska koristiti sva raspoloživa sredstva da spriječi pokušaj državnog udara.

On je to izjavio pošto je objavljeno da grupa pristalica samoproglašenog predsjednika Huana Gvaida ide ka rezidenciji predsjednika Nikolasa Madura.

“Svako ko dođe do predsjedničke palate i koristi nasilje biće spriječen nasiljem. Ako budemo morali da koristimo oružje, koristićemo“, rekao je Padrino Lopes.

Ministar je naveo da će opozicija, koju predvodi Gvaido, biti odgovorna za svaku smrt na ulici, ukoliko do nje dođe i optužio je protivnike režima Madura da žele krvoproliće.

Prethodno su se pojavili snimci na kojima se vidi kako grupa Gvaidovih pristalica, zajedno sa naoružanim pripadnicima vojske, koji su otkazali poslušnost Maduru, ide prema predsjedničkoj palati.

“Venecuelanske vlasti su bile ozbiljne u najavama da će koristiti oružje. Neposredno po obraćanju ministra, pucnjava je izbila u okolini sjedišta Ministarstva saobraćaja u Karakasu“, prenijeli su mediji.

Dodaje se i da se na snimcima vidi kako pripadnici policije razmijenjuju vatru sa nepoznatim osobama, koje su navodno pucale i na civile koji su se nalazili unutar zgrade.

Ministar je dodao i da je mala grupa vojnika stala na stranu Gvaida, kao i da su se pojedinci već vratili pod komandu Madura. 

Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина