Finska

Migrant silovao dvije tinejdžerke

09:10, 12.02.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Policija u finskom gradu Oulu uhapsila je jednog migranta u vezi sa silovanjem dvije tinejdžerke, javili su lokalni mediji.

Talas seksualnih napada zahvatio je grad Oulu krajem prošle godine, a svi vinovnici su stranci koji su došli u Finsku kao izbjeglice ili tražioci azila. 

Policija je otvorila istragu nakon što su silovane djevojke uzrasta 16 i 18 godina. Incident se dogodio u prošlog vikenda u privatnoj kući, objavio je lokalni list "Kaleva". 

U gradu Oulu živi oko 200.000 ljudi. 

Uhapšeni migrant imao je dozvolu boravka, saopštila je policija, dodajući da ima i drugih osumnjičenih. Policija nije željela da iznese detalje o tome, navodi "Sputnjik". 

Broj istraga je udvostručen od kada je policija apelovala na javnost da ne oklijeva u prijavljivanju krivičnih djela silovanja i seksualnog napada. 

Prema istraživanju list "Helsingin sanomat", oko dvije trećine Finaca smatra "da su različita kultura i religije migranata" osnovni razlozi za nedavni talas seksualnog nasilja. 

Finska policija saopštila je da su ljudi stranog porijekla odgovorni za četvrtinu svih prijavljenih krivičnih djela seksualnog nasilja, iako čine samo oko 6,9 odsto finske populacije.