Njemačka kancelarka

Merkel: Ako Amerika razgovara sa Rusijom, može i EU

  • 18.06.2021. 22:11

Evropska unija treba da održava otvoreni dijalog sa Moskvom, kao što to rade SAD, izjavila je njemačka kancelarka Angela Merkel na konferenciji za štampu sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom.

On je prvi gost kojeg je primila predsjednica njemačke vlade u 2021. godini.

- Narednog četvrtka i petka (na samitu EU) na dnevnom redu će se nalaziti, prije svega, odnosi sa Rusijom i Turskom. Danas želimo ponovo da usaglasimo naše stavove uoči samita 24-25. juna - rekla je Merkelova.

Naglasila je prije svega, razgovarati o spoljnopolitičkom kursu Moskve i Ankare.

- Moramo da konstatujemo da smo svi izloženi hibridnim napadima, ali, sa druge strane, veoma smo zainteresovani za bezbjednost i stabilnost u EU, tako da ćemo ostati u dijalogu sa Rusijom, ma koliko to teško bilo. Mislim da, ako se predsejdnik SAD Džo Bajden sastaje sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i sa njim održava otvoreni dijalog, pošteno je da i mi, sa evropske strane, treba to da radimo - smatra Merkelova.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.