Oštra poruka Rusije

Mentori moraju da urazume Prištinu ili će biti nepovratnih posljedica

  • 05.06.2019. 17:32

Kosovo je glavni izvor nestabilnosti i mogućeg konflikta u regionu, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova i dodala da je ta teritorija "praktično nekontrolisana".

"Ona nije samo uzrok nestabilnosti, već i potencijalne opasnosti, nekontrolisana teritorija u srcu Evrope. Nadamo se da će pokrovitelji Prištine, koji više vole da se bave svojim interesima, upotrebiti svoj uticaj da urazume lidere kosovskih Albanaca. U suprotnom, može doći do nepovratnih posljedica", rekla je Zaharova, prenosi Tas s.

Zaharova je rekla i da će Rusija tražiti kažnjavanje svih odgovornih za prebijanje člana misije UN na Kosovu, državljanina te zemlje, Mihaila Krasnoščekova.

"Hapšenje i prebijanje ruskog državljanina, člana UN koji ima diplomatski imunitet, svjedoči o klimi potpunog bezakonja na toj teritoriji, apsolutnom prkosu međunarodnom pravu i pravilima civilizovanih međunarodnih kontakata", rekla je Zaharova na konferenciji za novinare.

Prema njenim riječima, Rusija će nastaviti da pažljivo prati istragu tog incidenta i zahtjeva kažnjavanje svih odgovornih "u cijelom lancu komande".

Specijalne jedinice kosovske policije upale su 28. maja na sever KiM i tom prilikom uhapsile 28 osoba.

Uhapsili su i dva člana Unmik-a, među kojima je bio Mihail Krasnoščekov koji se trenutno nalazi na liječenju na VMA u Beogradu.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)