Prva dama SAD-a

Melaniju snimili kako psuje

  • 02.10.2020. 18:18

Prva dama SAD-a izrazila je prezir prema medijskim izvješćima o odvajanju djece od roditelja na američko-meksičkoj granici prije dvije godine, otkrivaju razgovori koje je tajno snimila njezina bivša pomoćnica Stephanie Winston Wolkoff.

Wolkoff se s Melanijom Tramp razišla nakon što je okrivljena da je loše upravljala finansijama inauguracijskog odbora predsjednika Donalda Trampa i od tada surađuje sa saveznim istražiocima koji provjeravaju optužbe da je taj odbor služio kao crni fond za bogaćenje predsjednikove porodice.

Ove je godine napisala knjigu koja "sve otkriva", a snimke je objavila u četvrtak na CNN -u.

"Nemojte me zaj**avati", reagovala je Melanija na pitanja novinara postavljena Trampu o politici razdvajanja porodice.

"Gdje su bili kada je Obama to radio?" čuje se na snimci.

Njemačka agencija dpa piše da su neke imigrantske porodice bile razdvajane na granici i u vrijeme mandata predsjednika Baraka Obame, ali da nije provodio politiku razdvajanja porodica poput Trampa koji ju je koristio da bi odvratio azilante i imigrante od ilegalnog prelaska granice.

Snimke takođe pokazuju da je Melaniji bio "pun kofer svega" zbog proslave Božića u Bijeloj kući.

"Koga boli k**ac za božićne gluposti i dekoracije... Ali ja to moram učiniti, zar ne?" progunđala je prva dama u razgovoru s Wolkoff u julu 2018.

Predsjednik Tramp hvalio se od 2017. da će se u Americi s "Trampom kao vašim predsjednikom ponovno govoriti Srećan Božić" umjesto izraza "Srećni praznici" koji se nametnuo posljednjih godina.

Тагови: