Najkraće moguće produženje

Mejova će tražiti novo produženje pregovora o "Bregzitu"

  • 02.04.2019. 20:29

Britanski premijer Tereza Mej rekla je večeras da će zatražiti od EU produženje pregovora o "Bregzitu", kao i da će razgovarati sa liderom opozicionih laburista Džeremijem Korbinom kako bi se riješila blokada u parlamentu.

"Sada nam je potrebno produženje perioda pregovora. Moramo da jasno kažemo koja je svrha produženja i time osiguramo blogovremen i uredan izlazak iz EU", rekla je ona novinarima ispred zgrade Vlade. 

Ona je rekla da će preduzeti mjere da se prekine zastoj. 

"Ja nudim lideru opozicije da sjednemo zajedno i pokušamo da dogovorimo plan koga ćemo se oboje pridržavati i tako osiguramo izlazak iz EU uz sporazum", rekla je večeras Mejova nakon maratonskog sastanka Vlade. 

Ona je dodala da želi "najkraće moguće produženje", odnosno do 22. maja, kako Britanija ne bi morala da učestvuje na izborima na Evropski parlament.

Tusk: Strpljivo sa Britanijom

Lideri EU treba da budu strpljivi sa Britanijom koja se bori da nađe većinsku podršku za sporazum za izlazak iz EU, rekao je predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk.

"Čak i ako ne znamo šta će biti konačan rezultat treba da budemo strpljivi", napisao je Tusk večeras na "Tviteru". 

 

 

Tuskov komentar uslijedio je nakon večerašnjeg govora premijera Britanije Tereze Mej koja je najavila da će tražiti od EU produženje perioda pregovora.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм