Bregzit

Mej: Postizanje kompromisa neće biti lako

  • 11.04.2019. 15:50

Postizanje kompromisa sa opozicionom Laburističkom partijom u vezi sa istupanjem Velike Britanije iz EU neće biti lako, ali strane moraju da rade zajedno kako bi sprovele Bregzit, izjavila je britanska premijerka Tereza Mej.

Ona je u obraćanju Parlamentu Velike Britanije rekla da trenutni postupci ne predstavljaju normalan način vođenja britanske politike.

"Postizanje sporazuma neće biti lako, jer za uspjeh obje strane moraju da naprave kompromise", istakla je Mejova.

Mejova je naglasila da vjeruje da je u ovoj posebnoj situaciji u Predstavničkom domu dužnost obje strane da rade zajedno kako bi sprovele ono za šta je britanski narod glasao, koliko god to predstavljalo politički izazov.

Evropska unija saglasila se u vezi sa odgađanjem datuma "Bregzita" za šest mjeseci, dok Mejova pokušava da postigne sporazum sa laburistima kako bi Parlament usvojio sporazum koji je ona postigla sa Briselom.

Lider laburista Džeremi Korbin izjavio je da je Vlada nagovijestila da bi mogla biti spremna na kompromise u ključnim područjima koja su sprečavala Laburističku partiju da podrži sporazum.

On je pozdravio "dosadašnje konstruktivno angažovanje" i istakao da su razgovori opozicije i Vlade, koji su u toku, "ozbiljni i detaljni".

"Pozdravljam dosadašnje konstruktivno angažovanje, kao i nagovještaje Vlade da ima volju da se angažuje u ključnim područjima koja su sprečavala dobijanje podrške u Predstavničkom domu", dodao je Korbin.

Тагови: