Bregzit

Mej: Podržite me da završim posao

  • 16.01.2019. 17:35

Premijerka Velike Britanije Tereza Mej izjavila je danas, u obraćanju tokom poslaničke debate o izglasavanju nepovjerenja vladi, da predstoji dug put do ponovnog ujedinjavanja britanske javnosti nekon referenduma o Bregzitu iz 2016, koji ju je podijelio, i pozvala poslanike da podrže njenu vladu kako bi mogla da završi započeti posao, prenosi Rojters.

"Proživljavamo istorijski trenutak u istoriji naše nacije nakon referenduma koji ju je podijelio na dva dijela. Nama je preko potrebno da ponovo ujedinimo naciju, a sinoćnje glasanje je pokazalo da nam predstoji dug put. Ali, ja ne vjerujem da su parlmentarni izbori taj put, niti vjerujem da vlada na čelu s (opozicionim liderom Džeremijem) Korbinom predstavlja taj put", kazala je Mejova.

Prije nje je, na samom početku poslaničke debate, govorio je lider vodeće opozicione Laburističke partije Korbin, koji je izjavio da premijerka vodi “zombi vladu”.

On je poručio da vlada treba da zatraži raspisivanje novih izbora nakon što je prijedlog Mejove o sporazumu o Bregzitu juče velikom većinom odbijen u parlamentu.

"Ukoliko vlada ne može da progura sopstveni zakon u parlamentu, mora da se obrati zemlji za novi mandat. Nema sumnje da je ovo prava zombi vlada", kazao je Korbin.

AP prenosi da je lider Laburista takođe poručio Mejovoj da “učini pravu stvar i podnese ostavku”.

Agencija podsjeća da je premijerka već odbila da podnese ostavku i navodi da će vladi danas vjerovatno biti izglasano povjerenje zahvaljujući podršci njene Konzervativne partije i saveznika iz Demokratske unionističke partije. Ukoliko ipak bude izglasano nepovjerenje, u Velikoj Britaniji će vjerovatno biti održani prijevremeni parlamentarni izbori.

Тагови:
  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм