Biće u korist britanskog naroda

Mej: Ne dozvoliti sprečavanje dobrog Brexita

  • 04.12.2018. 21:16

Velika Britanija ne bi trebalo da dozvoli da težnja ka savršenom "Bregzitu" spriječi dobar "Bregzit" koji će biti u korist britanskog naroda, izjavila je britanski premijer Tereza Mej.

Ona je na otvaranju debate pred glasanje o "Bregzitu" u Parlamentu 11. decembra rekla da će poslanici "položiti istorijski test" ukoliko učine najbolje za svoje birače i da je ubijeđena da će poslanici dati sve od sebe za svoju zemlju. 

Pozivajući poslanike da podrže sporazum o napuštanju EU, britanski premijer je naglasila da sporazum podrazumijeva to da London neće učestvovati u onim programima Unije od kojih nema koristi. 

Mejova je podsjetila da je na postizanje sporazuma "potrošila" dvije godine i da je u tom periodu izgubila pojedine vrijedne kolege. 

Britanski premijer istakla je da bi pojedinci vjerovatno pohvalili njen rad da je ranije postigla sporazum koji se danas nudi, ali je naglasila da to "nije njen stil". 

"U politici se radi o slušanju svih strana u debati i radu na onome što je najbolje za narod", rekla je Mejova. 

Mejova je podsjetila da se usprotivila EU u vezi sa rezervnim planom o "Bregzitu", kao i Španiji u vezi sa Gibraltarom. 

Ona je napomenula da bi alternativa njenom sporazumu predstavljala nesigurnost i dodala da razumije pozive na novi referendum o "Bregzitu", ali da novi referendum ne bi okončao debate, već bi samo stvorio nove podjele. 

"Izbor pred Parlamentom je jasan: sa ovim sporazumom, bez sporazuma ili bez 'Bregzita'. Amandman laburista protivi se rezervnm planu o granici u Irskoj, ali se protivi i izlasku iz EU bez sporazuma", napomenula je Mejova i podsjetila da bez rezervnog plana o Irskoj nema ni sporazuma. 

Mejova je obećala da će u sljedećoj fazi pregovora konsultovati poslanike i da će Parlament imati veću i više zvaničnu ulogu, javio je "Gardijan". 

Premijer Velike Britanije naglasila je da rezervni plan o granici u Irskoj nije trih EU kako bi Britaniju zadržali u Uniji, već da je to nešto što Britaniji omogućuje pojedine beneficije bez članstva u Evropskoj Uniji.

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок