Kadirov rekao Putinu

"Međunarodni terorizam u Čečeniji iskorijenjen"

  • 23.06.2021. 21:18

Čečenski lider Ramzan Kadirov rekao je predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu da je međunarodni terorizam u Čečeniji iskorijenjen.

"Hvala za povjerenje, za podršku. Mislim da je naš prvi susret bio napet, ozbiljan. U Republici je postojao međunarodni terorizam i vi ste zadali zadatak da se iskorijeni. Mislim da smo u tome uspjeli zahvaljujući vama", naglasio je Kadirov.

Kadirov je Putinu, u razgovoru koji su vodili putem video-konferencije, rekao da bezbjednosna pitanja više nisu aktuelna i da su sada u prvom planu pitanja iz sfere ekonomije i socijalne sfere.

Putin je naveo da je region Čečenije postao jedan od najbezbjednijih u Rusiji, prenosi "Sputnjik".

"Uz vaš lični angažman Čečenija je postala jedan od najbezbjednijih subjekata Ruske Federacije. To je jednostavno savršeno. To je zahvaljujući odvažnosti, strpljenju čečenskog naroda i tome što ste umnogome uspjeli da prevladate složene procese koji su nam ostali iz sovjetskih vremena. Sve te izazove, a ponekad i patnje, iskusio je čečenski narod. I napravio je svoj izbor", ocijenio je Putin.

(Srna)

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм