Danijel Bogunović

Među neonacistima osuđen i Srbin

  • 19.12.2018. 17:40

Fanatični neonacistički par, koji je svog sina nazvao po Adolfu Hitleru, osuđen je za pripadništvo terorističkoj grupi, za koju je sudija upozorio da želi da upotrijebi "ozbiljno nasilje i ubistvo" da "sruši demokratiju" u Velikoj Britaniji.

Adam Tomas (22) i Klaudija Patatas (38) iz Benburija u Velikoj Britaniji proglašeni su krivima kao članovi ekstremne desničarske organizacije "Nacionalna akcija", koja je zabranjena 2016. godine.

Na suđenju je rečeno da su Tomas i Patatas svom djetetu dali srednje ime "Adolf" u čast divljenja Hitleru, a par je imao jastuče sa znakom svastike u svom domu.

Tomas je osuđen na šest godina i šest mjeseci, a Patatas je dobila pet godina zatvora, prenosi britanski Telegraf.

Sudija koji je izrekao presudu, rekao je da su oboje imali "dugu istoriju nasilnog rasističkog uvjerenja".

Danijel Bogunović (27), takođe je osuđen kao član ove grupe, a on je dobio šest godina i četiri mjeseca. Bogunovića, za kojeg se može pretpostaviti da vuče porijeklo iz ovih krajeva, tužioci su opisali kao "predanog lidera Nacionalne akcije, propagandistu i stratega".

Bogunović je na društvenim mrežama komunicirao s drugim članovima Nacionalne akcije i pri tome koristio nadimak "dsdegrelle", što je očigledna referenca na poznatog belgijskog nacistu Leona Degrellea, koji je bio član SS-a u Drugom svjetskom ratu.

Ukupno je šest ljudi osuđeno zbog toga što su članovi terorističke grupe, koju je sudija opisao kao "grupu sa užasnim ciljevima".

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.