Ljubav na pogled

Medicinska sestra usvojila bolesnu djevojčicu

  • 06.04.2019. 21:44

Liz Smit (45) oduvjek je željela da bude majka, ali kako pati od neplodnosti, rečeno joj je da nije dobar kandidat za VTO. No, istog dana kada je čula ove bolne vijesti, na svom poslu upoznala je tek rođenu Žizel, tešku svega 850 grama. Beba je imala čitav niz zdravstvenih problema, jer je rođena u 29 nedelji, a njeni roditelji bili su zavisnici od narkotika.

"Išla sam kod nje svaki dan. To je bila moja nagrada na kraju napornog dana," rekla je Liz.

Na kraju ju je odlučila usvojiti i tako spasti i pružiti joj ljubav.

Djevojčica Žizel rođena je 2016. godine i početak života provela je u inkubatoru, a njena majka ju je napustila te djevojčica nije imala posjetioca u bolnici, prenosi Fox News.

Njena situacija ganula je medicinsku sestru ju je posjećivala i na kraju je usvojila. Kada je Žizel imala samo devet mjeseci, Liz je pokrenula papirologiju za usvajanje i morala je dobiti dozvolu bioloških roditelja koji su je “predali bez borbe”.

"Kada sam dobila zeleno svjetlo da usvojim Žizel, bila sam tužna i srećna. Srećna jer ću imati priliku da je usrećim, ali mi je bilo žao njih. Oni je gube. Ali borba sa zavisnošću i odgajanje djeteta vjerovatno nisu dobra kombinacija," rekla je Liz.

Žizel se u novi dom uselila u oktobru 2018, kada je usvajanje završeno. Od tada uživa sa svojom novom majkom Liz, te odrasta u srećnu i zadovoljnu djevojčicu.

"Od momenta kada sam je upoznala i vidjela njene plave oči znala sam da moram dati sve od sebe da usrećim ovo dijete kojem treba nevjerovatno mnogo ljubavi," rekla je Liz.

Žizel je sve bolje, ali i dalje mora da se hrani na tubu.

"Sjećam se s vremena na vrijeme nekih bolnih trenutaka, ali kada je pogledam, toliko sam srećna, da ne mogu da povjerujem da sam ikada brinula oko bilo čega. Ne mogu više da pamtim teška vremena, jer me ona čini toliko srećnom," rekla je Liz.

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије