Dirljiv susret

Medicinska sestra nakon devet sedmica zagrlila kćerke

21:31, 03.06.2020.
Medicinska sestra je devet nedelja bila razdvojena od kćerki. Razlog je bila epidemija korona virusa i njena borba na prvoj liniji fronta sa ovom zarazom.

Zabilježen je susret nje i djece poslije dana i dana razdvojenosti. Bilo je toliko emocija da su se svi rasplakali gledajući snimak.

Suzan Von (43) iz Norfolka radi kao medicinska sestra u bolnici “Kraljica Elizabeta” u Kings Linu u Engleskoj. Prije epidemije bila je zaposlena na odeljenju hirurgije, a zatim je bila angažovana i na intenzivnoj njezi – tri nedjelje kao i na COVID-19 odjeljenju, piše Dejli mejl.

Izuzetno teško je podnijela da ne bude pored kćerki Bele (9) i Heti (7) koje su, dok je mama radila, boravile kod tetke Šarlot u Piterboru u Velikoj Britaniji.

– Odvela sam ih kod sestre jer sam željela da budu bezbjedne, radila sam u bolnici i svakodnevno bila izložena virusu. A željela sam i da više radim. Nisam mogla da priuštim više sati rada, a da brinem o djeci – rekla je Suzan Von koja je radila 50 sati nedjeljno umjesto uobičajenih 28 časova.

Istakla je da su sličnu žrtvu koju podnijela njena porodica dali i mnogi drugi boreći se sa korona virusom.

Rastanak sa kćerkama, kako je dodala, bio je veoma emotivan, a ona nije ni znala koliko dugo neće vidjeti djecu. Komunicirale su preko Fejstajma, a djevojčice su se trudile da svako jutro pozdrave mamu.

Bilo je momenata kada je samohrana majka Suzan Von pomišljala da više neće moći da izdrži. Najteže je bilo na početku, a teško joj je padao svaki odlazak kući gdje nije bilo Bele i Heti i njihovog smijeha i plesa.

Suzan koja 20 godina radi kao medicinska sestra, poručila je da je nakon borbe na prvoj liniji fronta došlo vrijeme da ponovo kćerke stavi na prvo mesto. Rekla je to šefu koji ju je podržao. Vratila se uobičajenom radnom tempu i djeci.

Kćerkama je priredila iznenađenje, zajedno sa sestrom Šarlot koja je snimala njihov susret. Prišla im je s leđa, a kada su je ugledale, djevojčice su povikale: “Mama, mama”.

– Nisam mogla da se razdvojim od njih. Dok su plakale, osjetila sam to u srcu. Bilo je nevjerovatno – rekla je Suzan koja ne prestaje da grli kćerke.

Povratak kući je za nju poput zlatne medalje. Naglasila je da je oduvijek bila bliska sa djecom, a da ih je epidemija još više zbližila.

Za Heti i Belu njihova mama je heroj, ali i svi ostali koji su se borili za živote drugih.

Emotivan snimak izazvao je lavinu reakciju na društvenim mrežama.