Mašino tijelo pronađeno u vreći: Sumnja se da su djevojčicu silovali i zadavili

  • 12.03.2021. 16:58

Policija u Ukrajini traga za jednim ili više osumnjičenih za smrt sedmogodišnje Marije Maše Borisove, čije je beživotno tijelo juče pronađeno u selu Šastlivoje u regionu Kerson nakon četiri dana potrage.

Djevojčica je nestala 7. marta, a njeno tijelo nađeno je juče u džaku pored jedne stare štale u selu gdje je živjela. Tijelo je pronašao vlasnik imanja i odmah alarmirao policiju. U potragu za osumnjičenima uključeni su i policijski psi.

Kako navode ukrajinski mediji, djevojčica je najvjerovatnije preminula od posljedica davljenja, a sumnja se i da je dijete prije ubistva silovano.

Iz policije su potvrdili da tragovi ukazuju na to da je do smrti djevojčice došlo nasilnim putem.

Navode da su na vratu djevojčice uočeni tragovi davljenja, kao i da su registrovane povrede koje ukazuju na to da je dijete bilo silovano.

– Detektovane su povrede intimnih dijelova tijela. Obdukcija bi trebalo da pokaže da li je dijete silovano, kao i tačan uzrok smrti – saopštili su iz policije.

Djevojčica je pronađena u istoj odjeći u kojoj je i nestala, piše gazeta.ue.

– Dijete je na sebi imalo jaknicu, pantalonice, šešir i čizme. Sumnja se da ju je ubica silovao, a potom obukao i zadavio – rekao je izvor iz istrage.

Mjesto gdje je pronađena devojčica policija je ranije obišla nekoliko puta. Međutim, džak sa telom tada nije uočen.

– Postoji osnovana sumnja da je počinilac džak sa tijelom tu ostavio juče, nedugo pre nego što je džak i pronađen. Policija je to područje obišla više puta, kao i meštani. U pitanju je stara štala, u kojoj nema ništa. Samo je taj džak juče tu pronađen – saopštili su nadležni, prenosi Telegraf.

Mještani hoće da linčuju ubicu

Malecka je kobnog 7. marta izašla da se igra ispred kuće, a oko 17.30 časova joj se izgubio svaki trag. Vjeruje se da je oteta u blizini autobuske stanice, gdje je navodno otišla kako bi sačekala oca.

Policija istražuje da li je neko od mještana sela odgovoran za ovaj zločin, i kako navode izvori iz istrage, u ovom trenutku su svi osumnjičeni.

Cijelo selo je na nogama, a mještani kažu da nije isključeno da će linčovati ubicu kada saznaju koje.

– Svašta se suška po selu, da ju je ubio član porodice, pa kum… Svašta narod priča. Neko kaže da su je ubili majstori koji grade tu po selu. Policija mora što prije da pronađe ubicu – rekli su mještani sela.

Oni dodaju da je mala Maša živjela sa bratom i majkom, nakon što su joj se roditelji razveli.

– Tad u nedjelju, kada je nestala, sva djeca iz ulice su se zajedno igrala. Maša je nekoliko puta utrčala u kuću, a onda je odlučila da vidi da li joj otac dolazi. Majka ju je posljednji put videla u dvorištu. Ušla je unutra da unese drva, kada je ponovo pogledala kroz prozor, Maše nije bilo. Ubrzo je došao otac i zajedno su krenuli da je traže, ali kao da je u zemlju propala – rekla je uznemirena komšinica za Gazeta.ua.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.