Tijelo još nije stiglo u Srbiju

Marko je poginuo u Čikagu, a prevaranti zarađuju na tragediji

  • 25.10.2019. 10:59

Tijelo Marka Boškovića, koji je poginuo u direktnom sudaru u Americi, tek treba da stigne u Srbiju. Međutim, na Instagramu su počeli da se pojavljuju lažni nalozi kojim se navodno prikuplja pomoć za njegove roditelje.

Njegova kuma, Aleksandra Đurović otkrila nam je o kakvim se prevarama i manipulacijama radi. Naime, Markovi prijatelji, rođaci i kolege pokrenuli su fondaciju koja je neki vid zahvalnosti za sve ono što je ovaj momak radio, ali su neki ljudi zloupotrijebili situaciju u kojoj se našla porodica Bošković.

"Potpuna je izmišljotina da Markovi roditelji, a naši kumovi skupljaju novac za transport tijela i sahranu, kao i sve propratne troškove. Tu fondaciju je pokrenula Markova prijateljica Marija Čudić, a donacije su izvršili njegovi prijatelji, kolege, poznanici, rođaci koji smatraju da duguju neku zahvalnost i pomoć Markovoj porodici. Iz prostog razloga, Marko nema kome nije pomagao, davao", počinje priču za Telegraf.rs Aleksandra, žena kojoj je Marko bio kum u maju 2019. godine.

Ona je dodala da Markov otac, Ljubiša, nije ni želio da prihvati novac koji je doniran preko fondacije sinovljevih prijatelja, ali kada su mu objasnili da je to samo jedan dug prema čovječnosti koju je Bošković imao, nekako je pristao.

"Najviše su nas potresle te izmišljotine oko doniranja novca, kako je njegova porodica nešto tražila i koristi tešku situaciju u kojoj se nalazi. Vjerujte mi, Markovi, kao i svi mi, u takvoj smo situaciji da nam ni milioni ne mogu pomoći, jer ga ne mogu vratiti. Apelujem samo da svi ti profili na Instagramu, za navodnu pomoć Markovoj porodicu, lažni su. Ti nalozi koji skupljaju pratioce, pa prodaju stranicu, sve je to prevara", priča bijesno kroz suze Aleksandra.

Nastradali mladić je, prema njenim riječima, bio velikodušan čovjek, uvijek veseo i raspoložen, a njihovoj svadbi se toliko radovao, jer je sa Nikolom, Aleknsadrinim mužem bio najbolji prijatelj od djetinjstva.

Kada je čuo da se njegov najbolji drug ženi, pohitao je da završi sve papire, kako bi prisustvovao takvom krunisanju njihovog prijateljstva - i došao je. Bio je najveseliji gost, srećan što je i njegov prijatelj srećan.