Šokantno

Maradonin advokat otkrio potresne detalje iz života slavnog Argentinca i ko je kriv za njegovu smrt

  • 06.04.2021. 16:08

Matijas Morla, advokat i prijatelj Dijega Maradone izjavio je da su kćerke legendarnog Argentinca Dalma i Đanina zapustile oca posljednjih godina njegovog života

Kćerke su ga izdale i pokrale

- Maradona je volio bivšu partnerku Rosio Olivu, a ja sam se borio do kraja protiv njegovih kćerki Dalme i Đanine, osjećao je da su ga izdale i pokrale. Sa njim sam bio posljednjih sedam godina i u tih sedam godina je gledao u svoj telefon i nikad ga na Božić ne bi pozvali - otkrio je Morla u intervju za kanal "Amerika", te dodao:

- Zar niste svi vidjeli koliko je Dijego bio razočaran što je Dalma dala svojoj kćerki ime Roma? Pitao sam ga: Dijego, šta je to, Roma je rival Napolija? Osim sestara, svi drugi su ga napustili. Maradona je napušten, umro je u samoći. Nije bio lud, iako je imao česte probleme sa zavisnošću od narkotika... 

Maradonine kćerke optužile su Morlu da je on kriv za izbor medicinskog tima koji je pod istragom zbog navodne nebrige oko zdravlja slavnog Argentinca.

- Da su Maradonu uspjeli da reanimiraju, ne bi im dozvolio da me napadnu. Sestre su mi govorile da sam njihovo sunce, a njegove kćerke su me nazivale lopovom. Djevojke me ne vole još od 2014. kada smo Maradona i ja u junu 2014. otkazali njihove kreditne kartice. Borile su se protiv mene zato što su ga potkradale. Alkohol mu je bio bijeg od stvarnosti, tvrdi Morla.

To nije umio da prevaziđe

S druge strane, Maradina nije mogao da preboli rastanak sa Rosio Olivom.

- Kada ga je Rosio ostavila, to nije umio da prevaziđe. Bio je opsjednut njom, to ga je ubilo. Pitate me šta ga je ubilo, ja vam kažem, Rosio Oliva, karantin i medicinski tim koji je pod istragom. Situacija da je bio zaljubljen u ženu koja ga nije voljela ga je jako boljela - zaključio je Maradonin advokat.

Podsjetimo, Maradona je preminuo 25. novembra prošle godine u 61. godini.

Тагови: