Štrahe podnio ostavku

Makarov: Ne poznajem ženu sa snimka

  • 19.05.2019. 19:44

Igor Makarov, ruski oligarh čija je navodna "nećaka" snimljena kako ugovara sumnjiv sporazum sa austrijskim vicekancelarom Hajncom-Kristijanom Štraheom, rekao je da nije u rodbinski vezama sa tom ženom i da je uopšte ne poznaje.

"Svima je poznato da sam ja jedino dijete u porodici i uopšte nemam nećake. Nisam rodbinski povezan sa tom ženom koja se predstavila kao Alena Makarova i uopšte je ne poznajem", rekao je on za rusko izdanje lista "Forbs". 

Na snimku, koji su objavili listovi "Špigl" i "Zidojče cajtung", navodna Alena Makarova razgovara sa Štraheom, austrijskim vicekancelarom i šefom Slobodarske partije i njegovim pomoćnikom Johanom Gudenusom o dodjeli ugovora u zamjenu za političku podršku. 

"Špigl" nije identifikovao ženu na snimku, ali je "Zidojče cajtung" objavio da se ona predstavila kao nećaka Igora Makarova, ruskog oligarha bliskog predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu. 

Makarov je osnivač "Itere", ruske prve nedržavne gasne kompanije. Krajem devedesetih godina, firma je preprodavala gas iz Turkmenistana, bivše sovjetske republike u kojoj je Makarov rođen. 

Prema magazinu "Forbs", Makarov je na 48. mjestu na listi najbogatijih ljudi Rusije sa bogatstvom od 2,1 milijardu dolara.  

Тагови: