Užas u Beču

Majka i ćerke bliznakinje srpskog porijekla umrle od gladi

  • 23.05.2019. 13:59

Obdukcija tijela majke i dvije bliznakinje srpskog porekla, koja su početkom nedjelje pronađene u stanu u Beču, pokazala je da su one umrle od gladi, saopšteno je.

Portparol policije Patrik Majerhofer rekao je da se poslije obdukcije pronađenih tijela tri žene, prema aktuelnom stanju istrage, može poći od toga da su one umrle od gladi.

Procjenjeno je dalje da su žene umrle između kraja marta i početka aprila, a pronađene su tek početkom ove nedjelje.

"Prva toksikološka istraga nije pokazala tragove trovanja. Detaljna analiza biće sprovedena narednih nedjelja“, rekao je Majerhofer i dodao da su žene živjele izolovano i da u stanu nije pronađena nikakva namirnica.

Jedna prijateljica porodice alarmirala je policiju, tvrdeći da se njenoj prijateljici nešto dogodilo jer je dugo nije vidjela.

Pošto su razvalili vrata, policajci su naišli u predsoblju na leš Vesne M. (45), a u dnevnom boravku pronašli su njene dvije ćerke bliznakinje (18), koje su ležale mrtve na kauču.

Iako nema tragova nasilja na tijelima žena, policija je pokrenula istragu i u smeru nasilne smrti. Ne može se isključiti mogućnost da je neko izvršio nasilje nad njima, pošto porodica nije nepoznata vlastima.

Majka i njene ćerke tri puta su bježale od nasilnog supruga, odnosno oca, u Žensku kuću.

Tek potom je došlo do razvoda i muž se odselio, a Vesna M. ostala je sama sa ćerkama.

Procjenjuje se da je ona imala probleme sa ulogom samohrane majke i njegovanja hendikepiranih ćerki.