Tuga u Kanadi

Majka i ćerka preminule u razmaku od samo sat vremena

  • 23.10.2021. 17:19

Dvije Splićanke, majka i ćerka preminule su u Torontu prije nekoliko dana i to u roku od samo sat vremena.

Kako prenose mediji ćerka Sara preminula je od posljedica srčanog udara, a majka je preminula kada je saznala za ćerkinu smrt.

Ćerka Sara Kun (36) rođena je u Splitu, a u Kanadi je radila kao advokat, dok se majka Loredana Kun (66) u tu državu odselila devedesetih godina prošlog vijeka. Ona je, inače, bila sestra bivšeg splitskog gradonačelnika Slobodana Beroša, pjesnikinja i tekstopisac, piše Slobodna Dalmacija.

Sara se udala za Kanađanina, a nedavno je postala partner u jednoj advokatskoj firmi. Bila je zdrava, mlada, žena, a imala je srčani udar. Preminula je prije dolaska hitne. Majka Loredana umrla je sat vremena nakon nje, kad je saznala da joj je ćerka preminula.

Predratne generacije splitske srednje škole CODKO "Natko Nodilo" u Teslinoj 10 sjećaju se Loredane, omiljene profesorke latinskog jezika, mirne, blage naravi, potpuno predane materiji koju je predavala.

Bile su to godine kada su njeni tekstovi bili prepjevavani i izvođeni na brojnim festivalima, pa tako i onom splitskom 1987, na čijoj je pozornici Josipa Lisac prvi put otpjevala njene stihove "Nismo mi bez cilja" sa kompozitorskim potpisom Nenada Vilovića.


Тагови: