Oslasio se na Tviteru

Maduro potvrdio: Venecuela spremna da primi humanitarnu pomoć

  • 10.04.2019. 10:03

Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio je da je država spremna da primi međunarodnu humanitarnu pomoć, poslije sastanka u Karakasu sa šefom Crvenog krsta.

"Potvrđujemo spremnost da uspostavimo mehanizme za saradnju u vezi sa međunarodnom pomoći i podrškom", napisao je Maduro na "Tviteru". 

Predsjednik, koji negira da se sadašnja situacija u Venecueli može opisati kao humanitarna kriza, ponovio je poslije sastanka sa delegacijom Međunarodnog komiteta Crvenog krsta /MKCK/ da ta saradnja terba da poštuje "pravni poredak Venecuele", prenio je AFP. 

Delegaciju MKCK predvodio je šef ove organizacije Peter Maurer. Ovaj tim doputovao je u Venecuelu u subotu, 6. aprila, a posjetu bi trebalo da okonča danas. 

MKCK je saopštio prošle sedmice da je "zabrinut zbog ozbiljnog uticaja sadašnje situacije na građane Venecuele, naročito na one koji nemaju pristup osnovnim servisima". 

Venecuela je zahvaćena dubokom političkom krizom tokom koje se opozicioni lider Huan Gvaido u januaru proglasio za privremenog predsjednika. 

U međuvremenu ga je priznalo više od 50 država, uključujući SAD, koje žele da se Maduro povuče.

Maduro tvrdi da su problemi u zemlji rezultat sankcija koje su uvele SAD, a Gvaido da potiču od korupcije i lošeg upravljanja.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.