Bjeloruski predsjednik

Lukašenko: Osmisliti dugoročnu strategiju integracije

  • 01.07.2021. 15:38

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko predložio je da Moskva i Minsk osmisle dugoročnu strategiju integracije u okviru Saveza Rusije i Bjelorusije, kako bi se usredsredili na ključne faktore razvoja, javila je bjeloruska državna novinska agencija "Belta".

"Predlažem da razmislimo o nacrtu dogoročne strategije integracije Saveza Rusije i Bjelorusije, na primjer do 2030. godine, kako bismo je proželi konkretnim projektima, uzimajući u obzir ključne prioritete i vektore razvoja", izjavio je Lukašenko.

On je tokom virtuelne plenarne sjednice foruma ruskih i bjeloruskih oblasti rekao da je građenje industrijske integracije obećavajuće polje saradnje i da je to vrlo važno za Bjelorusiju.

Lukašenko je, međutim, naglasio da su nakon raspada Sovjetskog Saveza deaktivirana preduzeća koja su radila na planu integracije Rusije i Bjelorusije, prenio je TASS.

"Saglasili smo se da imamo dobar potencijal i da ćemo oživjeti ta preduzeća, koja će u narednim godinama raditi na najvišem nivou", istakao je Lukašenko.

U virtuelnoj plenarnoj sjednici učestvuje i predsjednik Rusije Vladimir Putin. 

(Srna)