Bliski istok

"Lufthanza" otkazala letove za Tel Aviv

  • 13.05.2021. 12:45

Njemačka avio-kompanija "Lufthanza" saopštila je da je otkala sve letove ka Tel Avivu, uključujući i 14. maj, zbog aktuelnih dešavanja u Izraelu.

Iz kompanije je saopšteno da ona pažljivo prati situaciju u Izraelu i u bliskom je kontaktu sa vlastima, službama bezbjednosti i osobljem kompanije na terenu.

"Lufthanza" navodi da očekuje nastavak letova ka Tel Avivu od 15. maja.

I druge ervopske kompanije kao što su "Britiš ervejz", "Virdžin Atlantik" i "Iberija" otkazale su sve letove za Tel Aviv, a slično su učinile i neke američke avio-kompanije.

"Virdžin Atlantik", sa sjedištem u Velikoj Britaniji, otkazala je sve letove kasno sinoć.

Španski avio-prevoznik "Iberija" takođe je otkazao letove juče i danas, rekla je portaprol dodajući da će odluke o narednim danima zavisiti od situacije na terenu.

Isto su uradile i američke kompanije "Junajted erlajnz", "Delta erlajnz" i "Amerikan erlajnz", koje su suspendovale sve letove između SAD i Tel Aviva.

Kompanija "Virdžin Atlantik" saoštila je ranije ove sedmice da su rezervacije za Izrael povećane za 250 odsto u roku od sedam dana nakon što je Velika Britanija najavila da je Izrael ponovo na "zelenoj listi" za prekomorska turistička putovanja.

Međutim, eskalacija nasilja, žestoki okršaji u Jerusalimu i Pojasu Gaze, u kojima su poginule desetine civila, natjerale su međunarodne avio-kompanije da promijene stav. 

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина