Ubola je 189 puta

Ljubomorna Jelisaveta (22) iskasapila mlađu sestru Stefaniju (17): Smetala joj njena ljepota

22:47, 23.10.2019.
Jelisaveta Dubrovina (22) osuđena je na 13 godina zatvora zbog brutalnog ubistva svoje mlađe sestre, 17-godišnje manekenke Stefanije, u Sankt Peterburgu u Rusiji.

Jelizaveta je Stefaniju izbola nožem 189 puta, iskopala joj oči i odsjekla uvo. Navedeno je da je ona sestru izbola po glavi, torzu, vratu, rukama i nogama. Ona je jezivo ubistvo počinila 2016. godine, a potom je poslata na psihijatrijsko lečenje.

Djevojka je proglašena krivom za "ubistvo sa posebnom okrutnošću".

"Zbog ličnih neprijateljskih odnosa, optužena je nožem ubola sestru najmanje 189 puta u vitalne organe i odsjekla joj je desno uho. Žrtva je umrla na licu mjesta od višestrukih rana i gubitka krvi", rečeno je u sudnici.

Na snimku iz sudnice vidi se bezizražajna žena sa lisicama na rukama u staklenom kavezu prije nego što je odvedena na služenje zatvorske kazne, piše "Dejli mejl".

Jelizaveta je prethodno snažno poricala optužbe za ubistvo.

Stefanija je ubijena u domu ljubavnika Alekseja Fatejeva (44), dok je on bio u kupovini.

On je ispričao kako je pronašao Stefanijino golo tijelo nakon povratka iz prodavnice u kojoj je kupio vino.

 Kako je rekao, zadržao je Jelizavetu da ne pobjegne prije nego što je predao policiji.

Tokom masakra Jelizaveta je sestri nanijela najmanje 189 uboda - u glavu, vrat, trbuh, ruke i noge. Jelizaveta je kopirala svoju mlađu sestru, pa je imala istu boju kose i nosila je isti karmin.

"Postoje fotografije obje sestre na kojima se grle, ali nema sumnje da je starija sestra zavidjela mlađoj", rečeno je na suđenju. Kao djeca, obje su jedno vrijeme bile u sirotištima.

U međuvremenu su se pojavile informacije da je Stefanija pre smrti pozirala za golišave fotografije, ali njeni prijatelji tvrde da nije snimala porno filmove.

Majka Oksana Dubrovina rekla je da se Jelizaveti vratilo sjećanje na dešavanja na dan ubistva i da njena ćerka tvrdi da se Aleksej ponašao kao “demon”. Ona je navela da su Aleksej i Stefanija bili ljubavnici i da je on bio ljubomoran zbog golišavih fotografija.

Ruski mediji su naveli da je Jelizaveta kopirala izgled svoje mlađe sestre, od boje kose, do boje karmina. Obje sestre su kao deca provele određeno vreme u sirotištu.